Ziemas zupa
Kad ārā ziema un sals kož vaigos, ir īstais laiks laukā vārīt zupu. Audzinātāji Raivis un Ļesja savlaicīgi organizē vietas attīrīšanu no sniega pavarda novietošanai. Šajā darbā ar prieku iesaistās arī centra mazākie iemītnieki. Kad vieta izbrīvēta, pavardā ievieto malku.Kamēr uguns mēles apskauj pagales, bērni un pieaugušie bauda ziemas priekus : pikojas, būvē sniega cietoksni, ceļ sniegavīrus. Kad uguns kļuvusi rāma, virs pavarda tiek novietots katls ar iepriekš sagatavotām soļankas sastāvdaļām. Laiks, gaidot ēdiena gatavību, paiet nemanot. Kā jau janvārī, ārā agri paliek tumšs, tāpēc zupas baudīšana notiek centra ēdamzālē. Jāsaka kā Latvijā pazīstamam šefpavāram : kas var būt labāks par šo? Garda, aromātiska, bieza vira – prasīt prasās pēc papildporcijas.